Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

Koronavirus jarruttaa öljyn kysynnän kasvua – Opec leikkasi ennustettaan

  • STT
Äljyn kysyntää painaa Kiina, jossa koronaviruksen vastaiset varotoimet ovat sulkeneet suuren osan maan taloudesta. LEHTIKUVA/AFP Äljyn kysyntää painaa Kiina, jossa koronaviruksen vastaiset varotoimet ovat sulkeneet suuren osan maan taloudesta. LEHTIKUVA/AFP
Öljyntuottajamaiden järjestö Opec on koronaviruksen takia leikannut lähes viidenneksellä ennustetta öljyn kysynnän kasvusta. Opec arvioi nyt, että kysyntä kasvaa 0,99 miljoonaa tynnyriä päivässä, kun aiempi kasvuennuste oli 1,22 miljoonaa tynnyriä.

Kysyntää painaa Kiina, jossa koronaviruksen vastaiset varotoimet ovat sulkeneet suuren osan maan taloudesta. Useita kaupunkeja on eristetty, tehtaita suljettu ja matkailua ja lentoliikennettä rajoitettu.

Opec ilmoitti samalla laskevansa ennustettaan Kiinan talouskasvusta puolella prosenttiyksiköllä. Uusi ennuste on 5,4 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Koronaviruksen vaikutus Kiinan talouteen on kasvattanut epävarmuutta maailman talouden kehityksestä ja samalla myös maailman öljyn kysynnän kehityksestä, Opec totesi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa