Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

Altia kasvatti hitusen liikevaihtoaan – väkevien alkoholijuomien myynnin arvo kasvoi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa

  • STT
Altian liiketulos kasvoi viime vuonna 25,1 miljoonaan euroon.  LEHTIKUVA / Roni Rekomaa Altian liiketulos kasvoi viime vuonna 25,1 miljoonaan euroon. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Altian liikevaihto kasvoi hieman vuoden viimeisellä neljänneksellä. Yhtiön raportoitu liikevaihto oli 110,1 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 110,9 miljoonaa euroa. Kiinteillä valuuttakursseilla liikevaihto kasvoi 0,2 prosenttia edellisvuodesta.

Liiketulos vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 15,3 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Tennilä sanoo tiedotteessa, että Altian väkevien alkoholijuomien myynnin arvo kasvoi kolmella monopolimarkkinalla eli Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Hänen mukaansa viinien kasvua ajoi Ruotsin hyvä myynti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tennilän mukaan Pohjoismaisista avainbrändeistä hyvin kehittyivät erityisesti viljaviinasta valmistetut väkevät juomabrändit, kuten Koskenkorva Vodka.

Kokonaisuudessaan viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 359,6 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 357,3 miljoonaa euroa. Liiketulos oli koko vuodelta 25,1 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 19,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan tänä vuonna konsernin liiketoimintojen kehitykseen ja kannattavuuteen vaikuttavat muun muassa kilpailuympäristö, yleiset talousnäkymät, ja muutokset alkoholiverotuksessa ja -sääntelyssä.

–  Kuluttajien ostokäyttäytymisen ja kysynnän muutoksiin liittyvä epävarmuus jatkuu. Näiden lisäksi tuotteiden suorien kustannusten vaihtelut vaikuttavat konsernin kannattavuuteen, yhtiö kirjoittaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa