Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

Teräsyhtiö Thyssenkruppin tulos heikkeni selvästi – hissikauppa hyvin lähellä, mutta kilpailuviranomaiset herättävät yhtiössä huolta

  • STT
Saksalaisen teräsyhtiön Thyssenkruppin oikaistu liiketulos heikkeni selvästi tilivuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liiketulos laski 50 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 217 miljoonaa euroa. Liikevaihto pysyi suunnilleen samalla 9,7 miljardin euron tasolla.

Yhtiön velkakärvistely paheni edelleen, sillä nettorahoitusvelka puolitoistakertaistui yli 7 miljardiin euroon. Osaltaan syynä on se, että yhtiön teräsyksikön tekemä oikaistu liiketulos jäi 164 miljoonaa euroa pakkasen puolelle, kun se vielä vuotta aiemmin oli 38 miljoonaa euroa pinnan yläpuolella.

Teräspuolen vaikeuksia loivat varsinkin teräksen kysynnän lasku autoteollisuudessa ja rautamalmin hinnan nousu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hissiliiketoiminta sen sijaan on takonut Thyssenkruppille sen parasta tulosta: neljänneksen oikaistu liiketulos kasvoi 228 miljoonaan euroon edellisen vuoden 204 miljoonasta. Yksikön liikevaihto kasvoi hitusen noin kahteen miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Martina Merz kertoo tiedotteessa, että päätös yhtiön hissiliiketoiminnan myymisestä on aivan käsillä. Suomalaista hissiyhtiö Konetta pidetään yhä hyvin vahvana ostajaehdokkaana, mutta uutistoimisto Bloombergin mukaan Thyssenkruppin sisällä on huolia siitä, että Koneen kanssa tehtävä kauppa voisi joutua kilpailuviranomaisten hampaisiin ja siksi pitkittyä.

Bloomberg uutisoi aiemmin, että Kone ja CVC Capital Partners ovat yhdessä tarjonneet hissiliiketoiminnasta noin 17 miljardia euroa. Päätöstä hissikaupasta odotetaan tämän kuun lopulla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa