Torstai, 2.4.2020 
Pellervo
Talous

Australialainen varustamo tilaamassa kaksi matkustajalauttaa Rauman telakalta

  • STT
Rauman telakka on saanut viime aikoina runsaasti uusia tilauksia. LEHTIKUVA / JUHA SINISALO Rauman telakka on saanut viime aikoina runsaasti uusia tilauksia. LEHTIKUVA / JUHA SINISALO
Rauman telakkayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) ja australialainen TT-Line kertovat tehneensä aiesopimuksen kahden matkustajalautan tilaamisesta. TT-Linen mukaan tarkemmat sopimusneuvottelut ovat alkamassa RMC:n kanssa.

–  Olemme ylpeitä ja kiitollisia TT-Line Companyn meille osoittamasta luottamuksesta. Uskomme, että alkaneen yhteistyön myötä pystymme palvelemaan asiakastamme tavalla, jonka tuloksena syntyy maailmanluokan matkustaja-autolauttaratkaisu, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa.

RMC on saamassa tilauksen sen vuoksi, että TT-Line perui kaupan saksalaisen Flensburger Schiffbau-Gesellschaftin kanssa. TT-Line perustelee tiedotteessaan tilauksen perumista Tasmanian osavaltion edulla täsmentämättä asiaa tarkemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusista Spirit of Tasmania -laivoista ensimmäisen on määrä valmistua syksyllä 2022 ja toisen syksyllä 2023.

Hankkeen työllisyysvaikutus on RMC:n mukaan arviolta noin 3  500 henkilötyövuotta, minkä vuoksi yhtiö vahvistaa omaa organisaatiotaan ja rekrytoi uusia osaajia kaikkiin laivanrakennuksen vaiheisiin.

–  Oman henkilöstömme lisäksi vahvistamme jatkuvasti myös kumppaniverkostoamme. Pitkäaikaiset kumppanuudet voivat kattaa hyvin monipuolisesti laivanrakennusprojektin osa-alueita suunnittelusta viimeistelyyn, Heinimaa korostaa.

Uudet alukset korvaavat Turussa rakennetut laivat

Uudet Spirit of Tasmania -alukset korvaavat vuonna 1998 Turussa rakennetut Spirit of Tasmania I ja II -laivat. Ne liikennöivät aikoinaan Suomen ja Saksan välillä Superfast III ja IV -nimillä.

Rakennettavat matkustaja-autolautat tulevat liikennöimään Australian Melbournen ja Tasmanian Devonportin välillä.

Rauman telakka on saanut viime aikoina runsaasti uusia tilauksia. Niihin kuuluvat Puolustusvoimien uudet monitoimikorvetit ja Wasalinen sekä Tallink-Siljan autolautat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa