Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Talous

Aasian pörssit lähtivät nousuun Yhdysvaltain pörssihumun vanavedessä

  • STT
Kyseessä on suurin prosentuaalinen Dow Jones -indeksin nousu päivässä sitten vuoden 1933.  LEHTIKUVA / AFP / BRYAN R. SMITH Kyseessä on suurin prosentuaalinen Dow Jones -indeksin nousu päivässä sitten vuoden 1933. LEHTIKUVA / AFP / BRYAN R. SMITH
Aasian pörssien kaupankäynti aukesi myötätuuleen Yhdysvaltain historiallisen vahvan pörssipäivän jäljiltä. Tokion Nikkei-indeksi nousi päivän aikana 5,7 prosenttia, ja Hongkongin Hang Seng -indeksi on 2,6 prosenttia plussan puolella. Shanghain Composite-indeksi on noussut 1,8 prosenttia.

Aasian pörssit seurasivat Yhdysvaltain historiallisen voimakasta pörssipäivää. Pörssien sulkeuduttua Yhdysvalloissa Dow Jones -indeksi oli tehnyt kovimman nousunsa liki 90 vuoteen – 11,4 prosenttia.

Jo toista päivää Aasian pörsseissä jatkuvan nousun syynä on sijoittajien luottamus siihen, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyy jättimäisen, liki kahden biljoonan dollarin tukipaketin koronakriisiä lievittämään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer on kertonut, että republikaanien kanssa käytävät neuvottelut ovat lähes maalissa. Neuvottelujen sujumisen ohella luottamusta markkinoilla on herättänyt Yhdysvaltain keskuspankin päätös lainakirjojen rajattomasta takaisinostosta ja lainarahan turvaamisesta yrityksille.

Myös öljyn hinta on noussut aamun kaupankäynnissä. Kansainvälinen raakaöljyn hinta (Brent crude) nousi 2,6 prosentilla 27,9 dollariin barrelilta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa