Tiistai, 2.6.2020 
Venla
Talous

IMF:n johtaja kaipaa lisää talouspanostuksia – uhkaava lama pahin sitten 1930-luvun

  • STT
IMF:n toimitusjohtaja Georgieva kehottaa maita panostamaan lisää yritysten ja kotitalouksien selviytymiseen kriisin keskellä. IMF:n toimitusjohtaja Georgieva kehottaa maita panostamaan lisää yritysten ja kotitalouksien selviytymiseen kriisin keskellä.
Maailma on koronaviruksen vuoksi matkalla syvimpään taantumaan sitten 1930-luvun laman, varoittaa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n toimitusjohtaja Kristalina Georgieva.

–  Niin kehittyneet kuin kehittyvät maat kohtaavat ankean näkymän. Tämä kriisi ei tunne rajoja. Kaikki kärsivät, Georgieva sanoi.

Georgieva kehottaa maita panostamaan lisää yritysten ja kotitalouksien selviytymiseen kriisin keskellä. Hänen mukaansa kehittyvillä markkinoilla on menetetty jo 100 miljardin dollarin edestä sijoituksia. Summa olisi yli kolminkertainen vuoden 2008 finanssikriisin aiheuttamiin menetyksiin verrattuna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

IMF-johtajan mukaan taloudesta huolehtiminen nyt auttaa välttämään vahinkoja, jotka tekisivät kriisistä toipumisesta paljon vaikeampaa.

Järjestössä on lähes 190 jäsenmaata. Georgievan mukaan niistä 170 kärsii tänä vuonna supistuvasta bruttokansantuotteesta. Maailman talouskasvu tulee olemaan kuluvana vuonna "jyrkän negatiivinen".

Parhaassakin tapauksessa IMF olettaa, että maailmassa nähdään vain osittaista toipumista ensi vuoden aikana, jos koronaviruksen aiheuttama pandemia hiipuu myöhemmin tänä vuonna.

IMF ja Maailmanpankki pitävät tapaamisen ensi viikolla. Perinteinen kevätkokous järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa