Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Talous

Autojen ensirekisteröinnit puolittuivat toukokuussa – vuodesta tulossa kauppiaille 2000-luvun ankein

  • STT
Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan koronakriisi on kevään aikana hyydyttänyt uusien autojen tilauksia. LEHTIKUVA / Mikko Stig Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan koronakriisi on kevään aikana hyydyttänyt uusien autojen tilauksia. LEHTIKUVA / Mikko Stig
Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin toukokuussa runsaat 5  000, mikä on yli 50 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan koronakriisi on kevään aikana hyydyttänyt uusien autojen tilauksia, joten ensirekisteröinnit jäävät myös lähikuukausina selvästi viime vuoden lukemista.

Autoala ennakoi, että koko vuoden ensirekisteröintimäärät ovat tänä vuonna jäämässä noin 85  000 henkilöautoon. Uusien autojen kysyntä ei ole autoalan mukaan käynyt näin matalalla vielä kertaakaan 2000-luvun aikana.

–  Uusien autojen kauppa käy edelleen hyvin hitaasti, mutta käytettyjen henkilöautojen kauppa alkaa jo hieman tasaantua huhtikuun yli 18 prosentin pudotuksesta, kertoo Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käytettyjä henkilöautoja myytiin toukokuussa lähes 54  000, mikä on vajaat 4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Koronapandemia näkyy jo kaikissa ajoneuvolajeissa. Pakettiautoja ensirekisteröitiin toukokuussa 31 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Uusien kuorma-autojen rekisteröinnit jäivät toukokuussa 40 prosenttia vuoden takaista alemmaksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi