Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Talous

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita

  • STT
Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Mikko Stig Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Mikko Stig

Vain OP:n, Danske Bankin ja Handelsbankenin laina-asiakkaat voivat edelleen saada maksuttomia lyhennysvapaita koronaviruksesta johtuvista syistä, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä.

Kyselyn mukaan Nordea, Aktia, S-Pankki ja Säästöpankkiryhmä ovat jo lopettaneet lyhennysvapaiden myöntämisen.

Määrällisesti maksuttomia lyhennysvapaita myönsi eniten kevään aikana OP.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Henkilöasiakkaiden osalta noin 120  000 kotitaloutta on hakenut OP:lta maksutonta lyhennysvapaata, kertoo johtaja Kaisu Christie OP:sta Uutisuomalaiselle.

Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270  000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana.

Pankit tarjosivat alun pitäenkin eripituisia lyhennysvapaita. Esimerkiksi OP tarjosi jopa 12 kuukauden lyhennysvapaita, kun muun muassa Nordealla määräaika oli 6 kuukautta. Lyhennysvapaan aikana lainaa ei lyhennetä eli makseta takaisin. Pankille maksetaan vain lainan korot ja kulut.

Juttua korjattu 4.8.2020 kello 12.13: Lisätty otsikkoon sana "maksuttomia". 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi