Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Talous

Kurssit pomppasivat nousuun Wall Streetillä

  • STT
Yhdysvalloissa pörssikurssit ovat pompanneet nousuun Wall Streetillä. LEHTIKUVA / AFP Yhdysvalloissa pörssikurssit ovat pompanneet nousuun Wall Streetillä. LEHTIKUVA / AFP
Yhdysvalloissa pörssikurssit ovat pompanneet nousuun Wall Streetillä. Kun kauppaa oli käyty noin 20 minuuttia, oli teknologiaindeksi Nasdaq 1,4 prosentin nousussa, Dow Jones -indeksi 0,9 prosentin nousussa ja laajapohjaisempi S&P 500 oli 1,1 prosentin nousussa.

Suurten teknologiayritysten kuten Applen ja Amazonin kurssit olivat kaupankäynnin alussa plussalla. Jalokivikauppa Tiffanyn kurssi sen sijaan sukelsi, kun ranskalainen luksustavarayhtiö LVMH ilmoitti, ettei se pysty sovitusti ostamaan Tiffanya.

LVMH:n mukaan Ranskan hallitus ohjeisti yritystä viivästyttämään kauppaa ranskalaistuotteille mahdollisesti tulossa olevien, Yhdysvaltain asettamien tullien takia. Tiffany on jo ilmoittanut aloittavansa oikeustoimet LVMH:ta vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiistaina pörssikurssit liukuivat Wall Streetillä alamäkeen. Nasdaq oli päivän päätyttyä 4,1 prosenttia miinuksella. Dow Jones -indeksi laski 2,3 prosenttia ja S&P 500 2,8 prosenttia.

Erityisesti suuret teknologiayhtiöt kärsivät. Esimerkiksi Applen kurssi laski lähes seitsemän prosenttia ja Microsoftin yli viisi prosenttia. Amazon ja Facebook laskivat yli neljä prosenttia.

Myös Euroopassa pörssipäivä on edennyt nousujohteisissa tunnelmissa. Esimerkiksi Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi oli kaksi tuntia ennen sulkeutumista 1,3 prosenttia plussalla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi