Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Talous

Kiinteistöliitto: Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat korkeimmat Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Vihdissä

  • STT
Savonlinnassa kaukolämmön hinnannousu ja rakennuksen kiinteistöveron korotus nostivat kunnan kalleimpaan kolmikkoon. LEHTIKUVA / Jussi Nukari Savonlinnassa kaukolämmön hinnannousu ja rakennuksen kiinteistöveron korotus nostivat kunnan kalleimpaan kolmikkoon. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat korkeimmat Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Vihdissä, ilmenee Kiinteistöliiton selvityksestä.

Näissä kaikissa kustannukset olivat vähintään 3,10 euroa neliöltä kuukaudessa.

Rovaniemi pysyi vertailun kalleimpana kuntana, huolimatta kustannusten reilun prosentin laskusta edelliseen vuoteen verrattuna. Savonlinnassa kaukolämmön hinnannousu ja rakennuksen kiinteistöveron korotus nostivat kunnan kalleimpaan kolmikkoon. Myös Helsingissä vertailukustannukset ylittivät kolme euroa neliöltä kuukaudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Edullisessa päässä ovat Kempele, Kokkola ja Raahe. Kempele oli viime vuoden tapaan selvästi edullisin, kustannukset olivat 2,17 euroa neliöltä kuukaudessa.

Indeksitalo 2020 -tietoaineiston on kerännyt KTI Kiinteistötieto Oy Kiinteistöliiton tilaamana. Mukana on 59 kaupunkia ja kuntaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi