Sunnuntai, 25.10.2020 
Sointu
Talous

Stora Enso aikoo sulkea sanomalehtipaperikoneen Ruotsissa

  • STT
Stora Enso arvioi, että suunnitellulla paperikoneen ja siistaamon sulkemisella Hylten tehtaalla ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön liikevaihtoon. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN Stora Enso arvioi, että suunnitellulla paperikoneen ja siistaamon sulkemisella Hylten tehtaalla ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön liikevaihtoon. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Stora Enso suunnittelee sanomalehtipaperikoneen ja keräyspaperista massaa valmistavan siistaamon pysyvää sulkemista Hylten tehtaalla eteläisessä Ruotsissa.

Yhtiö kertoi aloittavansa yt-neuvottelut, jotka vaikuttaisivat enintään 140 työntekijään. Suunnitelman mukaan paperikone suljettaisiin tämän vuoden loppuun mennessä ja siistaamo viimeistään ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Uudelleenjärjestelyjen jälkeen tehdas tuottaisi sanomalehtipaperia pelkästään termomekaanisesta massasta, mikä Stora Enson mukaan parantaisi tehtaan kilpailukykyä. Uudelleenjärjestelyjen arvioidaan tuovan vuositasolla 14 miljoonan euron säästöt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Stora Enso arvioi, että suunnitellulla paperikoneen ja siistaamon sulkemisella ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön liikevaihtoon tai operatiiviseen liiketulokseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi