Perjantai, 23.10.2020 
Severi
Talous

Pääkaupunkiseudun vuokrien odotetaan nousevan koronasta huolimatta

  • STT
Yli 80 prosenttia kiinteistöalan yhteistyöjärjestön vuokra-asuntobarometriin vastanneista asiantuntijoista uskoo, että vuokra-asuntojen tarjonta lisääntyy edelleen seuraavan vuoden aikana. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN Yli 80 prosenttia kiinteistöalan yhteistyöjärjestön vuokra-asuntobarometriin vastanneista asiantuntijoista uskoo, että vuokra-asuntojen tarjonta lisääntyy edelleen seuraavan vuoden aikana. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN
Koronakriisi ei heikennä vuokramarkkinoiden houkuttelevuutta, arvioi kiinteistöalan yhteistyöjärjestö RAKLI.

Yli 80 prosenttia järjestön vuokra-asuntobarometriin vastanneista asiantuntijoista uskoo, että vuokra-asuntojen tarjonta lisääntyy edelleen seuraavan vuoden aikana.

Vastaajien odotukset pääkaupunkiseudun pienten asuntojen vuokrien noususta on laskenut alemmalle kuin kertaakaan 2010-luvulla, mutta silti vuokrien nousuun luottaa selvästi suurin osa vastaajista. Odotukset seudun suurten asuntojen vuokrien noususta ei ole juuri muuttunut vuodessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Paine pieniä asuntoja kohtaan ei ole kuitenkaan hellittämässä, koska vuosien varrella tarjonta ei ole pystynyt vastaamaan niiden kysyntään, RAKLIn asumisen johtaja Aija Tasa kirjoittaa tiedotteessa.

Järjestö odottaa, että koronaepidemia myös lisää suurempien asuntojen ja hintatasoltaan matalampien alueiden kysyntää.

Kysely toteutettiin elo–syyskuun vaihteessa, ja siihen vastasi 57 vuokra-asuntomarkkinoiden ammattilaista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi