Sunnuntai, 1.11.2020 
Lyly, Pyry
Talous

Ilmarisen kysely: Neljännes kokee töiden lisääntyneen korona-aikana

  • STT
Etätyöt ovat kyselyn perusteella heijastuneet myös työyhteisöjen vuorovaikutukseen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen Etätyöt ovat kyselyn perusteella heijastuneet myös työyhteisöjen vuorovaikutukseen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Korona-aikana työssä käyneistä neljännes kokee töiden lisääntyneen, ilmenee työeläkeyhtiö Ilmarisen teettämästä kyselytutkimuksesta. Samaan aikaan vajaa viidennes (17 %) kokee, että työt ovat vähentyneet.

Erityisesti sosiaali- ja terveysalalla työt ovat kyselyn mukaan lisääntyneet. Myös johtotehtävissä toimivilla töissä on ollut tavanomaista vilkkaampaa.

Noin viidennes myös katsoi työn tehokkuuden kasvaneen koronaepidemian aikana ja 16 prosenttia uskoi myös työn laadun parantuneen. Heikentymistä tehokkuudessa ja laadussa havaitsi hieman pienempi osa vastaajista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen toteaa tiedotteessa, että kasvanut työmäärä liittynee etätöiden tuomiin uusiin vaatimuksiin.

–  Se on vaatinut uusia työjärjestelyjä ja erilaisten sähköisten työkalujen käyttöönottoa. Lisäksi on tunnistettu, että etätyössä tauotus jää vähemmälle ja päivittäiset työmäärät ovat tästä syystä toisilla kasvaneet, Halonen sanoo.

Etätyöt ovat kyselyn perusteella heijastuneet myös työyhteisöjen vuorovaikutukseen. Vastaajista enemmän kuin joka kolmas sanoo vuorovaikutuksen kollegojen kanssa vähentyneen. Myös joka neljäs sanoo, että yhteydenpito esimiehen kanssa on vähentynyt.

Tutkimukseen osallistui tuhat 18–60-vuotiasta vastaajaa. Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä elokuussa ja sen toteutti Innolink Research.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi