Lauantai, 28.11.2020 
Heini
Talous

Nordea paransi tulostaan – tuottojen kasvua vauhditti vilkas asiakastoiminta

  • STT
Nordean osavuosikatsauksesta selviää, että konsernin tuottojen kasvua vauhditti asiakastoiminnan vilkastuminen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Nordean osavuosikatsauksesta selviää, että konsernin tuottojen kasvua vauhditti asiakastoiminnan vilkastuminen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Nordean liikevoitto heinä-syyskuussa oli vajaat 1,1 miljardia euroa ja se parani 24 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Liikevoitto oli ennätyksellisen hyvä useimmilla liiketoiminta-alueilla. Tuotot kasvoivat neljä prosenttia.

Nordean osavuosikatsauksesta selviää, että tuottojen kasvua vauhditti asiakastoiminnan vilkastuminen.

–  Oman arviomme mukaan kasvumme on markkinoita nopeampaa useilla osa-alueilla, sanoo konsernijohtaja Frank Vang-Jensen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asuntoluottojen volyymit ja markkinaosuudet kasvoivat. Myös luotonanto pienille ja keskisuurille yrityksille lisääntyi. Lisäksi hoidossa oleva varallisuus kasvoi neljä prosenttia ja oli ennätykselliset 326 miljardia euroa.

Nordean hallitus on päättänyt, ettei se tee päätöstä tilikauden 2019 osingonmaksusta ennen tammikuuta. Tilannetta arvioidaan uudelleen viimeisellä neljänneksellä Euroopan keskuspankin mahdollisten uusien suositusten mukaisesti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi