Maanantai, 12.4.2021 
Julia, Julius, Janna
Talous

Keskisuomalaisen vuosi oli kaksijakoinen – alkuvuosi heikko, loppuvuosi vahva

  • STT
Mediakonserni Keskisuomalaisen liikevaihto supistui viime vuonna 10,5 prosenttia 206,8 miljoonaan euroon. LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA Mediakonserni Keskisuomalaisen liikevaihto supistui viime vuonna 10,5 prosenttia 206,8 miljoonaan euroon. LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA
Mediakonserni Keskisuomalaisen operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto putosi viime vuonna 9,1 miljoonaan euroon toissa vuoden 15,9 miljoonasta eurosta. Liikevaihto supistui 10,5 prosenttia 206,8 miljoonaan euroon.

–  Keskisuomalainen-konsernin vuosi 2020 oli poikkeuksellinen ja kaksijakoinen. Konsernimme, kuten koko yhteiskunnan, tekemiseen on alkuvuodesta 2020 lähtien vaikuttanut maapallon yli vyörynyt koronapandemia ja sen aiheuttama globaali kriisi, sanoo toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi tiedotteessa.

Hänen mukaansa ensimmäisellä vuosipuoliskolla vertailukelpoinen liikevoitto muodostui ennakoitua heikommaksi koronan vaikutuksesta ja oli vain 0,4 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sen sijaan toisen puolivuotiskauden operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto parani selvästi ensimmäisestä puolivuotiskaudesta. Tilikauden toisen puolivuotiskauden operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto oli 8,7 miljoonaa euroa.

Keskisuomalaisen kertoo, että pandemia on vaikuttanut yhtiön pääliiketoiminta-alueiden eli kustannustoiminnan sekä paino- ja jakeluliiketoiminnan asiakkaiden toimintaan. Sen myötä yritysten mainonta ja muu asiakaskysyntä on selkeästi laskenut.

Koronalla voi olla pitkäkestoisia vaikutuksia

Keskisuomalainen varoittaa, että koronalla voi olla pitkäkestoisia vaikutuksia kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Jos verkkokaupan suhteellinen kasvu johtaa paikallisen kaupan heikkenemiseen, voi tämä johtaa mediamainonnan vähenemiseen ja lehtien ilmestymisalueiden elinvoiman heikkenemiseen.

–  Uskomme tilikauden liikevaihdon pysyvän vuoden 2020 tasolla ja vertailukelpoisen operatiivisen liikevoiton paranevan vuoden 2020 tasoon verrattuna. Koronapandemian takia näkymään liittyy merkittävästi epävarmuutta.

Kaskisuomalaisen hallituksen esitys osingoksi on 1,00 euroa osakkeelta, joka maksettaisiin kahdessa erässä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi