Sunnuntai, 11.4.2021 
Minea, Verna
Talous

Euroopan pörssit päätyivät alamäkeen korkohuolien keskellä

  • STT
Edellispäivän lasku Wall Streetillä on jatkunut tänään muun muassa Tokiossa ja Hongkongissa. LEHTIKUVA/AFP Edellispäivän lasku Wall Streetillä on jatkunut tänään muun muassa Tokiossa ja Hongkongissa. LEHTIKUVA/AFP
Pörssit olivat perjantaina laskussa Euroopassa, kun Aasian ja Yhdysvaltojen markkinoiden alavire levisi. Helsingissä yleisindeksi putosi 1,7 prosenttia. Selvässä luisussa oli muun muassa Nokia, joka pakitti 4,25 prosentin tahtiin.

Lontoossa FTSE 100 -indeksi otti takapakkia 2,5 prosenttia. Frankfurtin DAX selvisi 0,7 prosentin miinuksella. Laajapohjainen eurooppalaisosakkeiden Euro Stoxx 600 -indeksi vaipui 1,7 prosenttia.

New Yorkissa Dow Jones oli 1,1 prosentin ja S&P 500 0,1 prosentin laskussa alkuillasta Suomen aikaa. Teknopörssi Nasdaq oli poikkeus, sillä indeksi oli kohonnut 0,8 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aasiassa Tokion pääindeksi Nikkei 225 vaipui lähes neljä prosenttia, ja Hongkongissa Hang Seng syöksyi 3,6 prosenttia.

Alamäkeä on vauhdittanut korkojen nousu. Korkeammat korot ovat myrkkyä osakemarkkinoille. Pelkona on, että suuret elvytyspaketit kiihdyttävät inflaatiota, minkä seurauksena keskuspankit voivat alkaa nostaa ohjauskorkojaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi