Torstai, 15.4.2021 
Linda, Tuomi
Talous

Neste sai Rotterdamin jalostamohankinnan päätökseen

  • STT
Neste kertoo hankitun jalostamon lisäävän vaativimpien jäte- ja tähderaaka-aineiden esikäsittelykapasiteettia. LEHTIKUVA / Roni Lehti Neste kertoo hankitun jalostamon lisäävän vaativimpien jäte- ja tähderaaka-aineiden esikäsittelykapasiteettia. LEHTIKUVA / Roni Lehti
Neste on saanut kilpailuviranomaisten hyväksynnän Rotterdamissa Hollannissa toimivan jalostamon kaupasta. Vajaan 260 miljoonan euron kauppa Bunge Loders Croklaan -yhtiön jalostamosta on näin ollen saatu päätökseen.

Laitos sijaitsee Nesteen olemassa olevan biojalostamon vieressä ja koostuu esikäsittelylaitoksesta, säiliöalueesta ja laitureista. Laitoksella on myös putkilinjayhteys Nesteen jalostamon alueelle.

Neste kertoo hankitun jalostamon lisäävän vaativimpien jäte- ja tähderaaka-aineiden esikäsittelykapasiteettia. Yhtiö pyrkii kasvattamaan uusiutuvien tuotteiden tuotannon nimelliskapasiteettia 3,2 miljoonasta tonnista 4,5 miljoonaan tonniin vuoden 2023 alkuun mennessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siirtymän on määrä tapahtua vaiheittain siten, että laitoksen koko esikäsittelykapasiteetti on Nesteen käytössä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi