Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Talous

PunaMusta Media -konserni hakee säästöjä enintään 50 henkilötyövuoden edestä

  • STT
Konserni hakee noin 2,5 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä, mikä voisi alustavan arvion mukaan tarkoittaa enintään 50 henkilötyövuoden vähentämistä. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen Konserni hakee noin 2,5 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä, mikä voisi alustavan arvion mukaan tarkoittaa enintään 50 henkilötyövuoden vähentämistä. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
PunaMusta Media -konserni aloittaa yt-neuvottelut, joilla haetaan noin 2,5 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Alustavan arvion mukaan tämä voi tarkoittaa henkilöstön ja työvoiman vähennyksiä enintään 50 henkilötyövuoden edestä. Säästöjä voidaan kuitenkin hakea myös palkkaus- ja työaikamallien muutoksista.

Neuvottelujen piirissä ovat konsernin yhtiöt PunaMusta Oy ja Forssan Kirjapaino. Neuvottelut eivät koske näkyvyys- ja painoliiketoiminnan muita yhtiöitä eivätkä PunaMusta Oy:n sisältö- ja suunnittelupalveluita.

Yt-neuvottelut eivät koske myöskään PunaMusta Media -konsernin medialiiketoimintaa, joka koostuu sanomalehti Karjalaisesta, kuudesta paikallislehdestä, kaupunkilehdestä sekä radiokanavasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Konserni perustelee yt-neuvottelujen aloittamista sen toimintaympäristössä tapahtuneilla muutoksilla, kilpailukyvyn parantamisella ja toimintojen tehostamisella.

–  Tavoitteena on konsernin strategian mukaisesti parantaa näkyvyys- ja painoliiketoiminnan kilpailukykyä sekä pystyä vastaamaan pysyvästi muuttuneeseen markkinatilanteeseen uudelleenjärjestelemällä ja tehostamalla toimintoja, konserni kertoo tiedotteessa.

PunaMusta Media -konsernin palveluksessa on kaikkiaan noin 660 työntekijää. Yhteensä yt-neuvottelut koskevat noin 420:tä työntekijää.

Näkyvyys- ja painoliiketoimintaan kuuluva PunaMusta Oy painaa muun muassa aikakaus- ja sanomalehtiä. Se painaa myös esimerkiksi mainospainotuotteita ja viestinnän materiaaleja sekä tekee niiden suunnittelua ja brändinhallinnan ratkaisuja.

_______

Korjattu kello 14.27: Yt-neuvottelut eivät koske sanomalehti Karjalaista, joka kuuluu PunaMusta-konsernin medialiiketoimintaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi