Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Talous

HS: S-ryhmä ja muut lastin omistajat joutuvat korvaaman Suezin kanavan tukkineen laivan pelastuksen

  • STT
Rahtialus Ever Givenin juuttuminen poikittain Suezin kanavaan tuo laskun S-ryhmälle ja muille laivan lastin omistajille, kertoo Helsingin Sanomat. S-ryhmälle tuli perjantaina ilmoitus asiasta huolitsijayhtiöltä.

Asiassa sovelletaan niin sanottua yhteishaverimenettelyä, jonka perusteella riskiä jaetaan lastin omistajien ja varustamoyhtiön välillä. S-ryhmä ja muut lastin omistajat joutuvat antamaan lastin arvoa vastaavan vakuuden ennen kuin voivat saada lastin haltuunsa. S-ryhmällä on vakuutus, josta vakuus saadaan korvattua, kertoo S-ryhmän tukkuyhtiö Inex Partnersin kansainvälisen logistiikan päällikkö Lasse Korhonen.

Suurempi ongelma on se, että laiva on edelleen jumissa Egyptissä eikä tiedossa ole, milloin se pääsee jatkamaan matkaansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

S-ryhmällä on konttialuksessa kolme kontillista tavaraa, muun muassa tuulettimia ja muita kodinkoneita. S-ryhmälle koituvaa laskua ollaan vasta laskemassa.

Egypti vaatii Wall Street Journalin mukaan rahtilaivan omistajalta jopa miljardin dollarin korvaussummaa, johon kuuluvat laivan irrottamisoperaation kustannukset, menetetyt kanavamaksut ja muut kulut, joita kanavan tukkeutuminen aiheutti. Tukos kesti lähes viikon ja aiheutti suuria häiriöitä laivakuljetuksille, kun kanavan päihin kertyi jopa 400 aluksen jonot.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi