Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Talous

Tulikivi myllää johtoaan - talousjohtaja ja myyntijohtaja irtisanottiin

  • Karjalainen
Tulikivi Oyj jatkoi työntekijäpakkansa uudistusta maanantaina. Perjantaina lähtöpassit saaneen toimitusjohtaja Jouni Pitkon seuraan liittyvät talousjohtaja Risto Vidgren ja kotimaan myyntijohtaja Juha Sivonen. Sivonen toimi yhtiön toimitusjohtajana vuodet 2001-2007.

Samalla Tulikivi supistaa johtoryhmänsä neljään henkilöön.

Yhtiön uudeksi talous- ja hallintojohtajaksi nimitettiin tekniikan tohtori, DI Jouko Toivanen (s. 1967). Hän on ollut Tulikiven palveluksessa vuodesta 1993 ja johtoryhmän jäsen vuodesta 1995.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

FM Anu Vauhkonen (s. 1972) jatkaa myynti- ja markkinointijohtajana. Hän on ollut Tulikiven palveluksessa vuodesta 1998 ja on johtoryhmän jäsen. Hän on yhtiön pääomistajan ja perjantaina toimitusjohtajaksi palanneen Heikki Vauhkosen vaimo.

Anu Vauhkosen alaisuuteen on yhdistetty kotimaan myynti, markkinointi ja viestintä sekä tuotekehitys.

Muutosten jälkeen johtoryhmän muodostavat Heikki Vauhkonen, tuotanto- ja hankintajohtaja Ismo Mäkeläinen, Anu Vauhkonen sekä Jouko Toivanen. Aiemmin johtoryhmässä olleet liiketoimintajohtaja Martti Purtola ja vientijohtaja Michel Mercier jatkavat yhtiössä.

Muutokset pienentävät kustannuksia vuositasolla noin 0,6 miljoonaa euroa. Muutoksesta aiheutuu yhtiölle samansuuruinen kertaluonteinen kulu kolmannelle vuosineljännekselle.

Uuden johtoryhmän keskeisenä tehtävänä on tulosparannusohjelman läpivienti. Ohjelmalla tavoitellaan 7 miljoonan euron parannusta vuotuiseen liiketulokseen ennen kertaeriä vuoden 2015 loppuun mennessä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa