play

OP-Pohjola tuo tarjolle lähiluettavat maksukortit

Kortilla maksetaan tuomalla se muutaman sentin päähän maksupäätteestä. Pin-koodia ei tarvitse syöttää.

Kortilla maksetaan tuomalla se muutaman sentin päähän maksupäätteestä. Pin-koodia ei tarvitse syöttää. Kuva: Lehtikuva

STT

OP-Pohjola-ryhmä alkaa tarjota asiakkailleen lähiluettavia maksukortteja, joilla voi maksaa pieniä maksuja ilman pin-koodia. Kortilla maksetaan tuomalla se muutaman sentin päähän maksupäätteestä.

Lähiluku nopeuttaa maksamista tilanteissa, joissa tehdään pieniä maksuja ja pin-koodin syöttö on hankalaa. Maksun enimmäismääräksi on asetettu 25 euroa. Suuremmat maksut pitää hoitaa syöttämällä kortti lukijaan ja hyväksymällä maksu koodilla.

Lisäksi kortti pitää säännöllisin väliajoin "nollata", näpyttelemällä pin-koodi, kun yksittäisiä maksuja on kertynyt tarpeeksi.

Lähilukuominaisuus tulee syksystä lähtien kaikkiin OP:n uusiin ja uusittaviin Visa Debit -kortteihin, myöhemmin muihin korttityyppeihin.

Kortit toimivat sekä Suomessa että ulkomailla niissä liikkeissä, joiden maksupäätteet tukevat lähilukua. Näitä päätteitä on Suomessa jo käytössä, ja ominaisuus tulee kaikkiin uusiin päätteisiin.

OP-Pohjolan mukaan lähilukukortit ovat turvallisia eikä tiedossa ole tapauksia, joissa rikolliset olisivat onnistuneet lukemaan tai kopioimaan korttien siruja.