Perjantai, 4.12.2020 
Aira, Airi
Talous

Erätukun yrityssaneeraus ei näy myymälöissä

  • Karjalainen
Erätukku Oy jätti viime tiistaina yrityssaneeraushakemuksen, ja Oulun käräjäoikeuden vahvistuksen mukaan saneerausmenettely on aloitettu keskiviikkona.

Toimitusjohtaja Markku Lampelan mukaan yritys on joutunut maksuvaikeuksiin huonon viime talven vuoksi. Erätukku on ylivelkaantunut ja maksuja on jäänyt rästiin.

-  Helmikuussa satoi vettä, kun piti olla 20 astetta pakkasta ja heikko tilanne jatkui maaliskuussa. Talven tavarasta ei saatu sitä hintaa, mitä ajateltiin, kun myynti kävi selvästi ennakoitua heikommin. Keväällä tilanne jatkui osin samankaltaisena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Erätukku on maan johtavia metsästykseen, kalastukseen, retkeilyyn ja ulkoiluun keskittyneitä kauppaketjuja.

Erätukulla on yhteensä 19 myymälää sekä verkkokauppa. Myymälöistä 18 on Suomessa ja 1 Ruotsissa. Yrityksen pääkonttori on Kempeleellä.

Joensuun Voimatielle Erätukku avasi myymälän elokuussa 2009. Myymälä työllistää muutaman henkilön.

Yrityssaneeraus ei näy Lampelan mukaan myymälöiden toiminnassa.

-  Saneerauksella pyrimme varmistamaan toiminnan jatkamisen edellytykset. Kaupat ovat ihan normaalisti auki, ja toiminta jatkuu muutenkin ennallaan.

Toimitusjohtajan mukaan Erätukussa käytiin viime vuoden puolella yt-neuvottelut, ja kevään aikana myymälöissä on tehty sopeutustoimia.

Erätukun liikevaihto oli viime kesäkuussa päättyneellä tilikaudella 21,5 miljoonaa euroa, ja kauppaketju työllistää Suomessa noin 100 henkilöä.

Toimiva johto ja joukko yksityishenkilöitä ostivat Erätukun kesällä 2011 Sponsor Fund II Ky -rahastolta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi