play

Finanssivalvonnalta julkinen varoitus Pyhäselän Paikallisosuuspankille

Karjalainen

Finanssivalvonta on antanut Pyhäselän Paikallisosuuspankille julkisen varoituksen useiden riskien hallintaa koskevien vaatimusten rikkomisesta. Finanssivalvonta katsoo, että Pyhäselän Paikallisosuuspankin markkina- ja likviditeettiriskien hallintaan liittyvät limiitti-, seuranta- ja raportointijärjestelmät eivät ole kaikilta osin täyttäneet laissa ja Finanssivalvonnan määräyksissä asetettuja vaatimuksia. Finanssivalvonta havaitsi laiminlyönnit joulukuussa tekemässään tarkastuksessa.

Pyhäselän Paikallisosuuspankin toimitusjohtajan Kari Tikan mukaan kyse on raportoinnin tekniikkaan liittyvistä puutteista ja huomautuksessa mainitut, pankin omien varojen sijoittamiseen liittyvät raportoinnin epäkohdat on jo tarvittavilta osin korjattu. Tikka haluaa korostaa, ettei varoitus liity millään tavalla asiakasliiketoiminnan hoitamiseen ja että Pyhäselän POP:n maksuvalmius ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla. Ensimmäisen vuosikvartaalin liikevoitto on kaksinkertaistunut edellisestä vuodesta.

Finanssivalvonta voi antaa valvottavilleen joko huomautuksen tai julkisen varoituksen. Julkisen varoituksen antaminen on harvinaista.