play

Punamusta ja Torikatu 33 paransivat liikevaihtoa ja tulosta

Pohjois-Karjalan Kirjapainon liikevaihdon kasvu tuli yksinomaan kirja- ja tarrapainot -toimialalta länsiviennin ja kotimaan uusien asiakkuuksien ansiosta.

Pohjois-Karjalan Kirjapainon liikevaihdon kasvu tuli yksinomaan kirja- ja tarrapainot -toimialalta länsiviennin ja kotimaan uusien asiakkuuksien ansiosta. Kuva: Jarno Pääkkönen

Karjalainen

Pohjois-Karjalan Kirjapainon liikevaihto tammi-maaliskuulta oli 23,6 miljoonaa euroa, jossa on kasvua viimevuotiseen 11 prosenttia. Kasvu tuli yksinomaan kirja- ja tarrapainot -toimialalta länsiviennin ja kotimaan uusien asiakkuuksien ansiosta.

Liikevoitto oli perjantaina julkaistun osavuosikatsauksen mukaan 5,6 miljoonaa euroa eli komeat 23,7 prosenttia liikevaihdosta. Vuoden 2010 keväällä se oli 2,6 miljoonaa ja viime vuonna 2,4 miljoonaa.

– Nytkin se olisi ollut sopusoinnussa edellisvuosien kanssa, mutta Torikatu 33:n myynnistä saatu 3,1 miljoonaa euroa lihotti konsernin liikevoittoa, kertoo toimitusjohtaja Raimo Puustinen.
Voitto ennen veroja oli 7,3 miljoonaa euroa (5,0).

Arvopaperisalkun nettotulos oli 1,8 miljoonaa euroa plussalla. Konsernin voitto katsauskaudella oli 5,7 miljoonaa euroa.