Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

Rääkkylän uutta omenasiideriä saa vain muutamasta paikasta

  • Karjalainen
  • Hanneliina Kojo
Pitää hyväksyä se, että olen pieni toimija, joten tuote ei ole joka vuosi täysin samanlainen, sanoo Jyrki Hirvonen. Pitää hyväksyä se, että olen pieni toimija, joten tuote ei ole joka vuosi täysin samanlainen, sanoo Jyrki Hirvonen.

Niemishovissa toimiva Niemisbygård oy on tuonut markkinoille uuden tuotteen, viskitynnyrissä kypsytetyn omenasiiderin. Vahva perinteinen siideri saa makua käytetyistä tynnyreistä, joita tilan isäntä Jyrki Hirvonen on käynyt varta vasten hakemassa Englannista.
Tilan aiemmat siiderit pysyvät tuotannossa, ja ne kilpailevat niin sanottujen kaupallisten siiderien kanssa, mutta tynnyrisiideri erottuu Hirvosen mukaan markkinoilla.
Tuotanto on pientä, ja kuuteen viskitynnyriin mahtuu vain 1 200 litraa siideriä.
Nyt pullotettu omenasiideri kypsyi viskitynnyrissä lähes kaksi kuukautta, mutta Hirvonen sanoo, että seuraavan sadon kypsytysaika on pidempi, enintään kuitenkin puoli vuotta.
Markkinat ovat toistaiseksi lähialueella, ja oman tilamyymälän lisäksi tuotteita on muutamassa ravintolassa Joensuussa ja Rääkkylässä. Suunnitelmissa Hirvosella on saada tynnyrisiideri myyntiin myös helsinkiläisiin ravintoloihin.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi