play

Uusia pizzerioita syntyy taas Joensuussa – katso listaus

Pizza Express & Cafen MD. Awrango Jeb kertoo, että lounasaika on pitserialle tärkein.

Pizza Express & Cafen MD. Awrango Jeb kertoo, että lounasaika on pitserialle tärkein. Kuva: Kimmo Kirves

Karjalainen

Joensuun kantakaupungissa on yli kaksikymmentä pitseriaa, sekä lukuisia ravintoloita, kioskeja, kahviloita, leipomoita ja huoltoasemia joista saa pitsaa jossain muodossa. Uusia pizzerioita syntyy tasaiseen tahtiin, ainakin Noljakkaan ja Rantakylään on avautumassa uudet pitseriat. Starttirahaa ei pitseriaa varten Joensuussa kuitenkaan saa.
–·Starttirahan myöntämisen yhtenä ehtona on, että uusi yritys ei vääristä kilpailua. Keskustan kilpailutilanne on tällä hetkellä niin kova, ettei uusille pitserioille starttirahaa myönnetä, kertoo työnantajapalvelujen toimialapäällikkö Ulla Kuronen Joensuun te-toimistosta.
Hakemuksia saapuu aika ajoin. Harkinta tehdään aina tapauskohtaisesti ja asiantuntijalausunto pyydetään Uusyrityskeskukselta.
–·Aika vaikeaa pitserialle on saada ainakaan riskirahoitusta. Starttiraha ja Finnveran rahoituskin on tältä osin loppuunkäytetty, toteaa yritysneuvoja Tapani Kuskelin.
Tiukan kilpailutilanteen lisäksi rahoituksen saamista hankaloittaa pitseria-alan suuri rotaatio.
–·Varsinkin takavuosina pitserioiden omistajat vaihtuivat rivakkaan tahtiin ja konkurssejakin oli. Viime aikoina yritykset ovat pysyneet hyvin pystyssä eikä ruumita ole tullut, Kuskelin kertoo.