play

Käytetyille moottoripyörille on kysyntää - uusien kauppa käy nihkeästi

Käytetyistä moottoripyöristä on jopa pulaa.

Käytetyistä moottoripyöristä on jopa pulaa. Kuva: Mikko Makkonen

Karjalainen

Käytettyjen moottoripyörien kauppa käy hyvin, mutta muilta osin moottoripyöräkauppa on käynnistynyt tänä vuonna vaihtelevasti.

Joensuulaisen Jokikoneen Veli-Pekka Halonen kuvailee moottoripyöräkaupan käynnistyneen kaksijakoisesti.

–·Uusien kauppa käy tahmeasti, mutta hyvät käytetyt menevät hyvin ja niistä on jopa huutava pula.
Uusien pyörien heikkoon menekkiin Halonen arvelee mahdollisiksi syiksi huonoa taloustilannetta ja myöhäistä kevättä.

Käytetyissä ajopeleissä kysytään hänen mukaansa eniten suhteellisen uusia ja isokuutioisia pyöriä.
Käytetyt pyörät käyvät kaupaksi myös kiteeläisen Koneveijarit oy:n kauppiaan Veini Haapasalon mukaan. Kokonaisuutena moottoripyöräkauppa on hänen mukaansa kuitenkin käynnistynyt rauhallisesti.

–·Satapiikkejä on myyty edellisvuosien tapaan sekä tytöille että pojille, mutta isoja pyöriä erittäin vähän, Haapasalo sanoo.

Moottoripyöräkauppa on käynnistynyt hänen mukaansa hieman aiempaa myöhemmin myöhässä olevan kevään takia. Mopo- ja skootterikauppa sen sijaan käy Haapasalon mukaan nyt erittäin hyvin.

Joensuulaisen Kone-Jönnit oy:n yrittäjä Arto Taulio kertoo puolestaan moottoripyöräkaupan käynnistyneen tänä vuonna hyvin niin uusissa kuin käytetyissäkin pyörissä.

–·Huomattavasti paremmin kuin viime vuonna tähän aikaan.

Valtakunnallisesti moottoripyöräkauppa on lähtenyt käyntiin tänä keväänä vilkkaammin kuin vuotta aiemmin. MP-kauppiaat ry:n tilastojen mukaan tammi–maaliskuussa moottoripyöriä rekisteröitiin 588 kappaletta, mikä on 3,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.