Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Talous

Iivari Mononen osti pylvästehtaan Isosta-Britanniasta

  • Karjalainen

Joensuulainen perheyhtiö Iivari Mononen jatkaa kulkuaan kasvupolulla. Yhtiö osti Metsä Groupilta Iso-Britanniassa toimivan pylväsyrityksen nimeltä Burt Bolton & Haywood Ltd:n. Kauppasummaa ei julkistettu, mutta se on yhtiön historian suurin kauppa.

Iivari Monosen ostaman yrityksen liikevaihto päättyneellä tilikaudella oli reilut 20 miljoonaa euroa ja se työllistää hieman alle 30 työntekijää. Burt Bolton & Haywoodin tuotantolaitos sijaitsee Newportissa Walesissa. Yritys on perustettu vuonna 1848.

- Myös tämä yrityskauppa vahvistaa konsernin kasvustrategiaa. Visiomme on olla toimialalla merkittävä, kannattava ja vakavarainen yritys Euroopassa, toteaa toimitusjohtaja Ari Mononen (kuvassa vas.).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tänään keskiviikkona solmittu kauppa oli yhtiön historian suurin.

- Tämä kauppa on ollut mielessä pitkään ja siitä neuvoteltu ensimmä isen kerran jo kymmenen vuotta sitten. Kun tilaisuus nyt tuli, niin ei tässä tarvinnut juuri hallitusta taivutella, kertoi Iivari Monosen pojanpoika, nykyinen toimitusjohtaja Ari Mononen.

Yrityskauppa sisälsi sukupolvelta toiselle siirtynyttä tunnetta ja historiaa. Yrityksen perustaja Iivari Mononen Ilomantsin Maukkulasta nimittäin aloitti viennin myymällä 800 pylvästä Englantiin vuonna 1952.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi