Tulosta tämä sivu
Talous

Ammattiopisto Luovi aloittaa yt-neuvottelut - 90 työpaikkaa uhattuna

Ammattiopisto Luovi ilmoitti keskiviikkona aloittavansa yt-neuvottelut.

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä, ja irtisanomistarve on enintään 90 henkilöä. Lisäksi mahdolliset lomautukset koskevat hallinto- ja tukihenkilöstöä.

-  Irtisanomiset ovat yksi vaihtoehto. Yt-neuvotteluiden aiheena ei ole pelkästään henkilöstön määrään liittyvät asiat, vaan meillä neuvotellaan samalla myös henkilöstön työtehtävistä ja nimikkeistä sekä tuotannollisista asioista, johtaja Tarja Mänty kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Säästötarve johtuu ammattiopiston mukaan koulutusmäärärahojen vähentymisestä ja tulevien vuosien investointitarpeista. Sopeuttamisella haetaan yhteensä 3-3,5 miljoonan euron pysyviä säästöjä.

-  Suurimmat investoinnit ovat rakennusinvestointeja, mutta isossa organisaatiossa on vuosittain esimerkiksi kone- ja autoinvestointeja, Mänty selventää.

-  Valtion puolelta tulevat koulutusmäärärahat ovat vähentyneet ja edelleen vähentymässä, eikä samoja rakenteita pystytä pyörittämään pienenevällä rahoituksella.

Liperin yksikössä Luovilla on 125 työntekijää, joista 100 on vakituisia ja 25 määräaikaisia. Lisäksi Luovilla on Joensuussa kaksi määräaikaista työntekijää. Yhteensä ammattiopiston palveluksessa on hieman alle 900 henkilöä.

Männyn mukaan vasta yt-neuvotteluiden aikana selviää, miten vähennykset kohdistuvat eri yksiköihin. Ammattiopisto Luovilla on koulutusyksiköt Liperin lisäksi Alavudella, Helsingissä, Limingassa, Muhoksella, Oulussa ja Tampereella. Lisäksi sillä on toimipisteitä 17 paikkakunnalla.

Yt-neuvottelut alkavat 20.1. ja päättyvät 10.3.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi