Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Talous

Wihonen Deco lopettamassa Isossa Myyssä - tiloihin vaalitoimisto

  • Arttu Koistinen

Joensuun keskustassa Iso Myy-kauppakeskuksessa sijaitseva Wihonen Deco lopettaa toimintansa kevään mittaan, kauppias Jussi Wihonen, 51, (kuvassa) kertoo. Kysyntälama, siinä syy, hän tuumii.

- Kaupat ovat asiakkaita varten, ja jos kysyntää ei ole, silloin kauppa kannattaa laittaa kiinni. Kun meillä tulee tänä keväänä kaksikymmentä vuotta kaupankäyntiä täyteen, ikinä ei ole ollut näin hiljaista. Mutta periksi emme anna.

Wihosen vuokrasopimus päättyy kiinteistössä huhtikuun lopussa. Kauppiaan mukaan verkkokaupan ja Pilkontien myymälän toimintaan ei sitä vastoin ole tulossa muutoksia. Wihonen Deco jatkaa Pilkossa ja verkossa entiseen malliin, kauppias toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kaikkea muuta on tullut kokeiltua, mutta ei tätä keskustakauppaa. Siksi päätin siirtyä etulinjaan asiakaspalveluun, jotta saan ensikäden tietoa kuluttajien toiveista ja tarpeista.

Kauppakeskuksen liike suunniteltiin alun perin verkkokaupan tueksi, "sisäänheittohuoneeksi", kauppias puntaroi. Wihonen Deco avattiin kauppakeskuksessa pari vuotta sitten.

- Koska satsaus on henkilökohtaisesti suuri, vaalit ovat lähellä ja kauppakeskuksen liikettä ei kannata pitää edes kauppiasvetoisena auki, kauppa muuttuu pikkuhiljaa eduskuntavaalitoimistoksi, kansanedustajaehdokkaaksi asettunut Wihonen perustelee.

Joensuun kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja pyrkii eduskuntaan perussuomalaisten listoilta. Wihosen mukaan paikan päälle toimistoon kutsutaan esimerkiksi asiantuntijoita ja vieraita ja tiloissa järjestetään kuulemistilaisuuksia.

- Poliittinen toiminta ja kauppa ovat kuitenkin kaksi eri asiaa, niitä en kovin mielelläni sotke yhteen. Vaalitoimisto on sosiaalitiloissa, hän huomauttaa.

Sosiaalitilojen seinille on jo ripustettu vaalijulisteita, ja pirteän pinkit vaalipipot osuvat silmään toimistossa. Eduskuntavaaleihin on alle 80 päivää, kauppias laskeskelee.

- Lähden hyvillä mielin vaaleihin. Olen laskenut, että jos ehdokas saa 5 600 ääntä, hänen pitää saada kasaan 70 ääntä joka päivä oman toimen ohella. Työtä on tehtäväksi asti.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta