Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Talous

Kiteen Lämpö hankkii hakkeensa Vapolta

  • Karjalainen
Kiteen Lämpö Oy on valinnut Vapo Oy:n puupolttoaineen toimittajaksi. Sopimus tulee voimaan ensi heinäkuun alusta ja kestää vuoden 2018 loppuun saakka. Aiempi haketoimittaja on ollut L&T Biowatti Oy.

Hake on Kiteen Lämmön Arppen ja Selkueen lämpökeskuksien pääpolttoaine. Uusiutuvien osuus kaukolämmön tuotannosta on Kiteellä 97 prosenttia.

Vapon yhteisyritys Harvestia Oy hankkii metsähakkeen raaka-aineen lämpökeskuksille pääosin Keski-Karjalasta sekä pysty- että hankintakaupoilla. Vuotuinen hankintamäärä on 20 000 kiintokuutiometriä, josta tulee 50 000 hakekuutiometriä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kiteen Lämpö on käyttänyt harvennusmetsien metsähaketta koko noin 30-vuotisen toiminta-aikansa. Saimme tarjouspyyntöön viisi tarjousta. Joten vaikka metsähakkeella on monia uhkia etenkin valtiovallan päätösten takia, toimijat uskovat metsähakkeeseen, niin mekin, toteaa Kiteen Lämmön toimitusjohtaja Ilkka Hämäläinen.

Kiteen kaupunki omistaa Kiteen Lämmöstä 90 ja Pohjois-Karjalan Sähkö Oy 10 prosenttia. Harvestian toinen omistaja on Powerflute Oyj.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi