Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

Katainen: Kreikan eroon varauduttu jatkuvasti

  • STT

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei vahvista tietoa, jonka mukaan Kreikan eroamiseen eurosta olisi juuri nyt alettu tehdä erityisiä varautumissuunnitelmia.
Kataisen mukaan muun muassa Kreikan aiheuttamaan epävarmuuteen on varauduttu jatkuvasti kriisin alusta lähtien. Suomen osalta tämä on tarkoittanut muun muassa oman talouden sopeuttamista, jotta se kestää eri tilanteissa mahdollisimman hyvin.
Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin tänään, että euromaat olisivat sopineet maanantaina virkamiestasolla maakohtaisten suunnitelmien tekemisestä Kreikan eron varalle.
–·Mitään erityistä, että Kreikan poisjäänti olisi nyt agendalla tai että se olisi niin vääjäämätöntä, että tehdään varautumissuunnitelmia, ei nyt ole. Kyllä se yleinen ajatus on se, että euroalue pitää pitää yhtenä, Katainen sanoi EU-huippukokouksen alkaessa Brysselissä.
Hän toivoi EU-maiden voivan lähettää kokouksesta kreikkalaisille yhtenäisen viestin siitä, että Kreikan kyllä halutaan pysyvän eurossa, mutta myös kreikkalaisten olisi tunnustettava, että euromaat ovat paitsi vaatineet säästöjä, myös tukeneet maata jo paljon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi