Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Talous

Tokmanni-konserni myytiin - omistus ruotsalaisyhtiölle

  • Karjalainen

Pääomasijoittaja Capman myy Tokmannin Nordic Capitalille. Myös Tokmanni-konsernin muut omistajat, Kyösti ja Kari Kakkonen, sekä Seppo Saastamoinen allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan ne myyvät 100 prosenttia Tokmannin osakkeista Nordic Capital Fund VII -rahastolle (“Nordic Capital”).

Capmanin hallinnoimien rahastojen omistusosuus Tokmannin osakekannasta on noin 52 prosenttia, Kakkoset ja Saastamoinen omistivat kumpikin noin 23 prosenttia.

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppaketju, jolla on yhteensä 144 myymälää ympäri Suomea. Tokmanni-konsernin liikevaihto oli vuonna 2011 noin 650 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää yli 2 900 henkilöä.

– Tokmannin menestys on osoitus siitä, että olemme tehneet yhtiössä oikeita asioita. CapManin omistusaikana olemme toteuttaneet Tokmannissa merkittäviä strategisia kehityshankkeita, joista yksi keskeisimmistä on ollut uuden logistiikkakeskuksen perustaminen. Olemme myös laajentaneet myymäläverkkoamme, ja tänään palvelemme Tokmanni-ketjun myymälöissä noin 50 miljoonaa kävijää vuodessa. Saamme Nordic Capitalista vahvan omistajan, jonka tuella voimme jatkaa yhtiön kehittämistä myös tulevaisuudessa, kertoi Tokmanni-konsernin toimitusjohtaja Heikki Väänänen.

Pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö Nordic Capital on rekisteröity Jerseyn saarelle, mutta yhtiön juuret ja päätoimipaikka ovat Ruotsissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi