Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Talous

Kiteeläisen biokaasulaitoksen tuottamaa sähköä voi ostaa Oulusta

  • Karjalainen
Kiteeläinen biokaasulaitos BioKymppi Oy on tämän vuoden alusta alkaen tuottanut Farmivirtaa. Se on Oulun energian ja Oulun Sähkömyynti Oy:n kehittämä järjestelmä, jossa hankitaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, jota taas kuka tahansa voi Suomessa ostaa. Toimintatapa on täysin uutta niin Suomessa kuin Euroopassakin.

Millaista sähköä kiteeläinen biokaasulaitos tuottaa, sen voi nähdä vaikkapa ensi heinäkuussa Joensuussa Farmari-maatalousnäyttelyssä, jonka tarvitsema sähkö tulee Farmivirrasta. Sopimukseen kuuluu, että vastaavasti maatalousnäyttelyssä syntyvät biojätteet kuljetetaan Kiteelle biokaasulaitokselle jalostettavaksi edelleen sähköksi.

BioKympin hyviin uutisiin kuuluu myös se, että Suomen ympäristökeskus valitsi sen viime kuukauden HINKU-teoksi. Nämä valitaan kunnista, jotka ovat mukana HINKU- eli kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen ympäristökeskus luonnehtii kuukauden päästövähentäjää kiertotalouden edelläkävijäksi ja esimerkillisen innovatiiviseksi ja ympäristöystävälliseksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi