Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Talous

John Deeren työntekijämäärä kasvaa Joensuussa

  • Karjalainen
John Deere Forestry Oy:n työntekijämäärä nousee Joensuussa lähiaikoina kymmenellä yhteensä noin 410:een metsäkonevalmistuksessa.

Tehdas lisää työntekijöitä, kun Joensuuhun palasi takaisin Itä-Euroopasta metsätraktoreiden kuormatilojen valmistus. Deere ennakoi työvoiman lisäyksen jo viime syksynä.

Tehtaanjohtaja Janne Haapasalo kertoo, että neljän viiden viime kuukauden aikana työntekijämäärä on noussut 50-60:llä hyvän kysynnän myötä. Väkeä on palkattu enemmän kuin vuonna 2013 jouduttiin vähentämään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Globaaleista suurasiakkaista vastaavat Timo Kyttälä kertoo, että myös Venäjällä metsäteollisuus pyörii erittäin kovilla kierroksilla, mikä pitää metsäkoneiden itäkysynnän hyvällä tasolla, joskin pienemmillä koneasiakkailla on vaikeampaa.

Joensuussa valmistetaan neljää harvesteri- ja kuutta kuormatraktorimallia. Päivässä valmistuu nyt lähemmäs kahdeksan konetta, mikä on selvästi enemmän kuin pitkän ajan keskiarvo.

John Deere -tuotemerkin metsäkoneita alettiin valmistaa Joensuussa kymmenen vuotta sitten, ja koneita on tehty jo yli 10 000 kappaletta. Kaikkiaan Joensuun tehtaalta on valmistunut yli 25 000 metsäkonetta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi