Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Talous

Talousvesi asetusten ja suositusten mukaista

 • Karjalainen

Itä-Suomen EU-vesilaitosten talousveden laatu- ja määrätiedot viime vuodelta on tarkastettu. Talousvesi on Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan asetusten ja suositusten mukaista.

Muutamia poikkeuksia esiintyi Liperissä, Kuopiossa ja Mikkelissä. Liperin kirkonkylän vesilaitoksen alueella todettiin raakavedessä nikkelilaatupoikkeamaa.

Alueella on ollut lääninhallituksen myöntämä poikkeuslupa nikkelin arvojen ylittämisen osalta. Veden laadun parantamiseksi Liperin Ylämyllyltä pumpataan nikkelivapaata vettä Liperin kirkonkylän alueelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itä-Suomen alueella viranomaisten suorittaman talousveden näytteenoton vähimmäistutkimustiheys ei vielä täytä lain edellyttämiä vaatimuksia Liperin, Outokummun eikä Suonenjoen vesilaitosten osalta.

Talousveden laatua valvotaan säännöllisesti. Kuntien terveydensuojeluviranomaisen suorittaman valvonnan tarkoituksena on seurata veden laatua terveydelle haitattoman veden jakelun varmistamiseksi.

Jos talousvesi ei täytä sille asetettuja laatuvaatimuksia ja vedestä voi aiheutua haittaa terveydelle, kunnan terveydensuojeluviranomaisen on yhdessä vettä toimittavan laitoksen kanssa selvitettävä, mistä veden laadun häiriö johtuu.

Muokattu 3.6.2015 kello 16.05: Vähimmäistiheyttä koskevaa määrää muutettu.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Joensuulainen Paula istahti työmatkalla kotipihan penkille ja sai sairaskohtauksen - vakuutus ei korvannut vahinkoja, koska istuminen katsottiin poikkeamaksi työmatkalta

  TILAAJILLE 
 8. Suomessa on todettu koronavirustartunta työikäisellä suomalaisella naisella – potilas hoidossa Husissa

 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa