Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Talous

Uusi ajatus alakoululaisten opetukseen - "Korvaisi oppikirjat"

  • Karjalainen

Tietotekniikkaa hyödynnetään enenevässä määrin jo alakoulussa. Uusi 3-6.luokille suunniteltu opetusratkaisu yhdistää tabletilla oppikirjan, opetusvideot, tehtävät ja pelaamisen.

Kasauma Education Oy:n iOs-käyttöjärjestelmälle luoma Keeduu-oppimisratkaisu yhdistää useita oppimistapoja. Aiemmin opettajana toiminut Mari Kilpeläinen (kuvassa) sai idean oppimispeliin omilta lapsiltaan.

- Poikani pelaavat Clash of Clans -pelejä. Jotta he etenevät pelissä, poikien on hankittava tarvittavia työkaluja. Järkeilin, että sama voisi toimia myös oppimispelien puolella. Joensuun tiedepuiston yrityshautomosta löytyi tiimi ja yritys oli pystyssä syksyllä 2014. Ideana oli luoda pelillinen opetusratkaisu, joka korvaisi oppikirjat, ja ensimmäinen pilotti on nyt valmis, Kilpeläinen kertaa yrityksen syntytarinaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keedun oppimisratkaisussa oppilaat vastaavat tehtäviin kirjoittaen, piirtäen tai kuvaten. Oppimisratkaisutoiminnon lisäksi Keeduu on peli, jossa edetään tasolta toiselle. Keedua on tarkoitus hyödyntää tulevaisuudessa eri oppiaineissa ja eri vuosiluokilla.

Pilottia on rahoitettu Tekesin turvin. Yritys työllistää Kilpeläisen lisäksi toisen opettajan, tuotekehittäjän ja koodarin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa