Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Talous

Usko tai älä: Villejä visioita uudessa Paiholassa

  • Karjalainen
Kontiolahdella on käynnissä sellainen uudistusmyrsky, jollaista ei ole ihan lähihistoriassa Pohjois-Karjalassa nähty. Paiholan sairaalan alueen kiinteistöineen omistaa ja siellä mestaroi kontiolahtelainen Master Yhtiöt.

Alueella on vaikka mitä tenniskentistä vesitorniin  - jopa maanalainen noin kilometrin pituinen tunneli.

- Ideoita, lääniä ja rakennuksia riittää. Olemme kehittämässä Paiholasta modernia yhteisöllistä kylää. Päätavoite on kaksinkertaistaa kylän asukasluku 1 200, kertoo projektipäällikkö Simo Väänänen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensimmäiset avaukset Paiholassa nähdään ensi viikolla. Joensuun Tiedepuisto saa pikkusiskon Paiholan yrityspuistosta.

Jokirantaan venereitin varrelle avataan alkuviikosta remontoitu kahvila ja venelaituri, jossa passaa pysähtyä joko Joensuusta tullessa tai Enoon mennessä.

Paihola on tähän saakka tunnettu Pohjois-Karjalassa psykiatrisesta sairaalasta, jonka toiminta vetelee kauniissa rantamaisemassa viimeisiään. Toiminta siirtyy Joensuuhun syksyllä 2016.

1950-luvulla rakennetun sairaalarakennuksen saneeraus alkaa loppuvuodesta 2016.

- Rakennus on mahdollisuus kunnostaa hoivakäyttöön, esimerkiksi senioriasunnoiksi.

Sairaanhoitopiiri myi kukkean paikan rakennuksineen Master Yhtiöille 2,5 miljoonan euron kauppahintaan muutama vuosi sitten.

Maata on yhteensä 400 hehtaaria, rantaviivaa 1,6 kilometriä, kiinteistöjä yhteensä noin 20 kappaletta, joissa on noin 27 000 neliömetriä.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi