Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

Majatalosta majataloon -retket Suomen paras ruokamatkailutuote

  • Karjalainen
Valtimolainen Puukarin pysäkki on yksi Majatalosta majataloon -retkien kohteista. Anita Ovaskainen leipomassa Jysky ja Ansa Korhosen kanssa. Valtimolainen Puukarin pysäkki on yksi Majatalosta majataloon -retkien kohteista. Anita Ovaskainen leipomassa Jysky ja Ansa Korhosen kanssa.
Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi. Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiryhmä valitsi Nurmeksessa ja Valtimolla toimivat Majatalosta majataloon -retket voittajaksi 77 ehdokkaan joukosta. Palkinnon jakoi elinkeinoministeri Olli Rehn. Kilpailun järjestivät Visit Finland, työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Arviointiryhmä kehui perusteluissa neljän yrityksen yhteistyössä toteuttamaa tuotetta vahvasta paikallisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Majatalosta majataloon -retkillä matkailija kokee perustelujen mukaan arjen elämyksiä, jotka jatkuvat kotiin viemisten myötä.

Ruokamatkailua pidetään Suomessa tärkeänä matkailun kehittämiskohteena. Kilpailulla haluttiin lisätä ruokamatkailukohteiden näkyvyyttää sekä rohkaista ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa