Tiistai, 24.11.2020 
Lempi
Talous

Palkittu joensuulaisyritys perustaa uuden yhtiön

  • Karjalainen

Joensuulainen ohjelmistoyritys FastROI perustaa Softroi-yhtiön parantamaan rakennusalan tuottavuutta. Uusi yhtiö tuottaa suunnittelu- ja ohjaustyökaluja rakennustyömaiden työnohjaukseen sekä huoltoon ja ylläpitoon.

- Rakennustyömailla jopa puolet työajasta kuluu odotteluun ja muuhun työhön, josta asiakas ei saa lisäarvoa. Alan tuottavuuskehitys on ollut hidasta ja digitalisaation mahdollisuuksia ei juurikaan hyödynnetä. Haluamme parantaa tilannetta, uuden Softroi-yhtiön hallituksen jäsen Timo Kohtamäki kertoo.

Softroi kehittelee uusia sovelluksia, joiden tarkoituksena on parantaa liikkuvan työn toiminnanohjausta. Uusi yhtiö tulee olemaan Suomen suurin tiekunnossapidon järjestelmätoimittaja aloittaessaan toiminnan. Softroi Oy syntyy, kun järjestelmätoimittaja FastROI Oy jakautuu kahdeksi yhtiöksi. Samalla FastROIn palvelut siirtyvät kokonaisuudessaan Softroille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

FastROI jatkaa toimintaansa kehittämällä langattomia tiedonkeruuratkaisuja toiminnanohjaukseen sosiaali- ja terveyspalvelujen alalla. Yhtiö on tällä hetkellä hoiva-alan toiminnaohjaus sovellusten markkinajohtaja Suomessa. FastROIn liiketoiminta on jo entuudestaan jakautunut sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä infran kunnossapidon tulosyksiköihin.

Yhtiön mukaan jakautuminen selkeyttää toiminnan johtamista ja hallintoa. Risto Jalovaara (kuvassa) jatkaa FastROIn toimitusjohtajana. Hän toimii toistaiseksi myös Softroin toimitusjohtajana.

- Erilliset yhtiöt pystyvät keskittymään omiin vahvuuksiinsa aiempaa paremmin. Näin voimme kehittää asiakkaillemme yhä parempia tuotteita ja parantaa kilpailukykyämme entisestään, toimitusjohtaja Jalovaara sanoo.

Jalovaaran mukaan liiketoiminnan jakautuminen ei vaikuta asiakassuhteisiin välittömästi.

FastROI on ollut jo neljä kertaa mukana Suomen nopeimmin kasvavien teknologiayritysten Deloitte Technology Fast 50 -listauksessa. Vuonna 2014 Suomen Asiakastieto valitsi FastROIn Pohjois-Karjalan vahvimmaksi yritykseksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi