Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Talous

14 miljoonan velat, Caviar Emprik hakenut yrityssaneeraukseen

  • Karjalainen

Kaviaaritehdas Caviar Empirikin ongelmat syvenevät. Myös Ilomantsiin tehtaan rakentanut yritys on hakenut yrityssaneeraukseen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Hakemus on velkojien lausuntovaiheessa, joka kestää kaksi viikkoa. Mikäli yhtiö ei pääse saneeraukseen, vaihtoehtona on konkurssi.

Caviar Empirik on ilmoittaa velkojen yhteismääräksi 14 miljoonaa euroa. Varoja yhtiöllä on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suurin velkoja on Leonid Leykin, jolle Caviar Empirik on velkaa yli seitsemän miljoonaa euroa. Yli kolmen miljoonan vaihtovelka on moskovalaiselle sijoitusyhtiölle A&NN Groupille, jonka omistaja Aleksander Mamut kuuluu Venäjän viidenkymmenen rikkaimman henkilön joukkoon. Lähes 1,5 miljoonan saatavat on Etk Invest Pte Ltd:llä.

Tuoreen saneeraushakemuksen mukaan Pohjois-Karjalan ely-keskuksella on saatavia noin 128 000 euroa, Verohallinnolla noin 81 000, Stora Ensolla 32 000 euroa, Pohjois-Karjalan Sähköllä 32 000, Vapolla 31 000 ja Ilomantsin kunnalla yli 10 000 euroa.

Yrityssaneeraushakemuksen on tehnyt tamperelainen juristi Heikki Berglund. Caviar Empirikin toimitusjohtaja on edelleen Seppo Kapanen (kuvassa edessä).

Karjalainen tavoitti Kapasen torstaina aamupäivällä puhelimitse. Yöuniltaan Yhdysvalloista herännyt toimitusjohtaja ei suostunut kommentoimaan asiaa, mutta pyysi olemaan yhteydessä kahden viikon kuluttua.

Pohjois-Karjalan ely-keskus on tukenut Ilomantsin kaviaaritehdasta 1,2 miljoonalla eurolla. Ilomantsissa sijaitsevalla keskeneräisellä kaviaaritehtaalla ei ole ollut toimintoja vuoden 2013 kevään jälkeen.

Yrityssaneerauksesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa