Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Talous

Nordean varatoimitusjohtaja: Suomalaisten taloustietämyksen taso vaihtelee paljon

  • Karjalainen
Nordean varatoimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen (vas.) uskoo, että konttoreiden määrä vähenee jatkossa, kun asiakkaiden tapa käyttää pankkipalveluita muuttuu entisestään. Kuvassa myös Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n talous- ja kehitysjohtaja Marjut Kurvinen. Nordean varatoimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen (vas.) uskoo, että konttoreiden määrä vähenee jatkossa, kun asiakkaiden tapa käyttää pankkipalveluita muuttuu entisestään. Kuvassa myös Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n talous- ja kehitysjohtaja Marjut Kurvinen.
Pankkien rooli neuvojina korostuu tulevaisuudessa entisestään, arvioi Nordean varatoimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen.

Jo nyt suuri osa pankkien työtä on opastaminen esimerkiksi säästämisessä, sijoittamisessa tai asuntolainoissa.

- Asiakkaat odottavat saavansa neuvoja. Suomalaisten taloustietämyksen taso vaihtelee paljon, eikä varsinkaan nuorilla tai ensiasunnon ostajilla ole aina paljoa talousosaamista, Laine-Tolonen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän uskoo, että pankkipalveluiden muutokset tulevat jatkumaan. Asiakkaat haluavat hänen mukaansa nopeita ja helppoja palveluita, jotka eivät sido paikkaan.

Pieni mutta olemassa oleva asiakasryhmä käy kuitenkin yhä hoitamassa päivittäisiä raha-asioitaan pankkien konttoreissa, joten pankkiin on päästävä asioimaan myös kasvotusten ilman ajanvarausta.

- Asiakkaistamme 1-2 prosenttia käyttää enää konttoria pääasiallisena asiointikanavanaan, Laine-Tolonen toteaa.

Laine-Tolosen mielestä pankkipalveluiden muutokset on tehtävä siten, että ne seuraavat asiakkaiden toiveita.

Yksinkertaistaen tarkoitus siten olisi, että konttoreissa vaikkapa laskuja maksavien asiakkaiden on kadottava ennen konttoria, ei päinvastoin.

- Asiakkaan pitää saada valita, mikä palvelutyyli sopii hänelle. Asiakaskäyttäytymisen muutos on väistämätöntä, enkä pidä mahdottomana, että jossain vaiheessa Suomi olisi lähes käteisetön yhteiskunta. Muutokset eivät tapahdu yön yli, Laine-Tolonen muistuttaa.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi