Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Talous

Kokeneelta koomikolta pyydetään vitsiä jopa kesken unien

  • Arttu Koistinen

Jos mies on tarpeeksi hauska, radioväki herättää tämän puhelinsoitolla aamukahdeksalta ja pyytää hyvää vitsiä suorassa lähetyksessä. Tilanteessa on todella vaikea "heittää" pomminvarmaa vitsiä, vitsinkerronnan moninkertainen SM-mies Markku Purho (kuvassa) toteaa.

Tien päällä Purholle tarjotaan yhtä jos toista hauskaa kaskua.

- Olen kuullut suurimman osan jutuista, mutta aina joukossa on joku uusikin helmi. Vaikka juttu olisi kuinka hyvä, sen upottaminen tarinaan voi olla vaikeaa, stand up -koomikkona Joensuun Farmari-näyttelyssä esiintynyt Purho tuumii.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Farmari-näyttelyssä Purho ei omien sanojensa mukaan pilaile maaseudun kustannuksella. Ei hän kerro insinöörivitsejäkään insinöörien kemuissa. Näyttelyssä komiikkaa kaivetaan koti- ja sukuasioista.

Purhon mukaan maaseudulta löytyy aina joku, joka kertoo juttuja ja naurattaa naapureita.

- Ennen vanhaan kaikki kyläyhteisöt kokoontuivat yhteen ja tietyllä tavalla odotettiin, että joku iskee juttuja. Se on maaseudun perimää, Kouvolassa asuva ja taikatemppujakin tekevä Purho sanoo.

Purho ei kapua Farmarissa ensimmäistä kertaa ison tapahtuman lavalle. Keikka jännittää silti aina. Purho rinnastaa keikan odottelun hammaslääkärin odotushuoneessa istumiseen.

-  Ei odotushuoneessa lehden lukeminen ole samanlaista kuin kotona. Henkilö ei välttämättä pelkää hammaslääkäriä, mutta harva unohtaa, missä hän istuu ennen lääkäriaikaa. Fiilis on vähän samanlainen, Purho kertoi ennen päivän ensimmäistä keikkaansa.

Purhon mielestä Areenan esiintymispaikassa on yksi ongelmallinen puoli. Yleisö on kahdenkymmenen metrin päässä koomikosta. Intiimissä tilassa nauru on herkemmässä, Purho perustelee.

- Olin joskus keikalla Vermon raviradalla radan keskellä. Vettä satoi, enkä nähnyt yhtään ihmistä. Yleisö oli lasiseinän takana sadan metrin päässä. "Toivottavasti edes mikki on päällä", ajattelin.

- Silloin en voinut tietää, nauroiko kukaan. Keikka kesti parikymmentä minuuttia. Oli yleisö kuulemma nauranut.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa