Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Talous

Pystyisitkö samaan? - Kuusi pölliä, kirves ja kiire - kuvat

  • Arttu Koistinen

Klapia lentää eturiviin. Kirves tekee työtään. Hiki virtaa helteessä, kun oululainen näyttelyesittelijä Iikka Korva, 27, ja lappeenrantalainen matkailija Jarkko Jauho, 43, (kuvassa) kilpailevat kelloa vastaan halonhakkuun ensimmäisessä aluekarsinnassa Farmari-näyttelyssä perjantaina.

Kilpailijoiden tehtävänä on tehdä selvää jälkeä kuudesta pöllistä ja latoa halot siististi muovilaatikkoon. Turvallisuudesta ei tingitä: kirvestä saa käyttää vain kahdella kädellä, säännöissä muun muassa linjataan.

Jauho päihittää Korvan melko pienellä aikaerolla. Kun Korva kättelee Karjalaisen toimittajaa, Korvan hikisen käden sormessa on tippa verta. Pieni pintanaarmu, hän ilmoittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Kuulin ennätyksen olevan pikkuisen päälle kaksi minuuttia. Toivoin, ettei aikani menisi yli viiden minuutin. Aikani oli lopulta vähän päälle kolme minuuttia, eli ihan hyvin meni siihen nähden, Korva tuumii.

- Onhan tämä hieman hosumista tottumattomalle. Oli kuitenkin hauska päästä kisaamaan urheiluhengessä, hän jatkaa.

Kylmä ei ollut Jauhollakaan, joka kertoo hiihtävänsä kilpaa. Vaikka halkotyöt ovatkin oivaa lihaskuntoharjoitusta, hän pilkkoo halkoja nykyään koneellisesti. Kilpaveli Korva kertoo tarttuvansa kirveeseen satunnaisesti kotona ja mökillä.

Nykyaikainen kirves ei vaadi kreikkalaisen jumalan voimia, miehet tuumivat.

-  Tätä tehdään tekniikalla. Tekemällä oppii, Jauho sanoo.

- Joo, ei ollut oma aika kirveestä kiinni, Korva ruotii.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Kuvagalleria