Tulosta tämä sivu
Talous

Rajala lopettaa Joensuussa - Valokuvanörtti astuu yrittäjän polulle

Näin käy passikuvan ottaminen. Näin käy passikuvan ottaminen.

Loppuunmyyntikyltti sen kertoo: Rajala Pro Shop -valokuvausliike sulkee ovensa Joensuussa 24. heinäkuuta. Liikkeen myymäläpäällikön Ilkka Kosken, 30, mukaan Rajala haluaa todennäköisesti keskittyä isompiin myymälöihin isommissa kaupungeissa.

Kaupungissa kolme vuotta asunut Koski (kuvassa) avaa Joensuun Rajalan tilalle torin viereen oman valokuvausliikkeensä mahdollisesti elokuun toisella viikolla. Foto Nerds, "Valokuvanörtit", on uuden liikkeen nimi.

Monet alalla pidempään työskennelleet yrittäjät sanoivat Koskea hulluksi, kun tämä ilmoitti oman yrityksen pyörittämisestä. Joensuussa on paljon kilpailua, Koski toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Uskon kuitenkin omiin taitoihini, palveluihini ja erikoistuotteisiini. Lähden yrittäjäksi hyvällä meiningillä. Omaan tekemiseen pitää uskoa, ei yritystä muuten kannata perustaa.

Jos pyörittää valokuvausliikettä, yrittäjän pitää olla ehta valokuvausnörtti koko päivän, joka päivä, merkonomiksi valmistunut Koski korostaa. Muuten valokuvaus on vain harrastus.

Koski aikoo kipparoida liikettä jokseenkin samalla konseptilla kuin mihin Rajala uskoi. Hän aikoo myös tarjota "erikoisia juttuja", joista Koski ei vielä liiemmin hiisku.

-  Voi olla, että vuokraan alakerran studiota valokuvausharrastajille. Minä ja muut valokuvaajat tarjoamme todennäköisesti myös valokuvauskoulutusta.

Koski työskentelee liikkeessään aluksi yksin. Aika näyttää, palkkaako hän työntekijöitä.

Sanana "nörtti" huokuu uutta teknologiaa ja digitaalisuutta. Koski tahtoo kuitenkin opastaa valokuvausta takaisin "tunteen juurilleen".

- Alun perin valokuvauksessa tärkeintä oli taiteellinen puoli, ja vasta myöhemmin siitä tuli bisnestä.

- Nykyään digiaikana kaikki kuvaavat niin paljon kuin ehtivät, joka paikassa. En halua vain antaa asiakkaalle digikameraa ja sanoa "mene räpsimään niin paljon kuvia kuin jaksat". Haluan löytää asiakkaalle ratkaisun siihen, miten kuvaa pystytään hyödyntämään mielenkiintoisella tavalla. Keskityn kuvan tarkoitukseen, vuodesta 2007 alalla työskennellyt Koski maalailee.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi