Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Talous

Pikkuruinen Puoti vaihtaa maisemaa - Mitä mies ostaa nukkekotitarvikeliikkeestä?

  • Arttu Koistinen
Siinäpä pienet bikinit! Siinäpä pienet bikinit!

Joensuun torin lähellä Siltakadulla sijaitseva Pikkuruinen Puoti muuttaa Niinivaaran Nepenmäenkadulle. Puoti avaa ovensa uudessa osoitteessa tiistaina 15. syyskuuta.

Muun muassa sisustus, leivonta- ja nukkekotitarvikkeita myyvä liike on avoinna Siltakadulla 21. elokuuta saakka. Muutto on ”monien asioiden summa”, joensuulainen yrittäjä Jaana Pesonen (kuvassa) kertoo.

- Uusi liike sijaitsee elokuun lopussa valmistuvassa tilassa, joka on nykyistä liiketilaa yhtenäisempi. Sitä on helpompi hallita yksin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yrittäjän mukaan uudesta liikkeestä jäävät pois ainakin isommat huonekalut ja valaisimet.

-  Vaikka myyn edelleen pieniä sisustus- ja lahjatavaroita, leivonta- ja nukkekotitarvikkeet ovat keskiössä.

-  Toivon ja uskon, että erikoistuotteet käyvät yhä kaupaksi. Minulla on kanta-asiakkaita ympäri Suomen, Pesonen jatkaa.

Nukkekotitarvikkeista innostuneiden kanta-asiakkaiden pyynnöistä kehkeytyi uusi idea Pesoselle: Hän aikoo avata verkkokaupan nukkekotitarvikkeille.

Nukkekotiharrastus on tällä hetkellä myötätuulessa, Pesonen puhelee.

-  Harrastus saattaa kuulostaa äkkiseltään oudolta. Keski-ikäiset naiset harrastavat pienten talojen parissa, yrittäjä tuumii ja osoittaa pieniä Reinuli-jalkineita. Pienen kodin sisustaminen on Pesosen mielestä terapeuttista.

-  Isät ja ukitkin ostavat pieniä rakennus- ja maisemointitarvikkeita. Nuoret miehet ostavat niitä johonkin sota- tai lautapeliin. He ostavat esimerkiksi ruohoa, hiekkaa ja soraa.

Pesonen toteutti unelmansa ja avasi oman liikkeensä Siltakadulla joulukuussa 2011. Yrittäjän arki on Pesosen mukaan ollut toisinaan rimpuilua viime vuosina. Yksinyrittäminen vaatii voimia.

-  Myynti on laskenut ja liikevaihto pienentynyt kaikilla. Pitää kuitenkin yrittää uutta. Kyllä minä yrittäjyydestä tykkään, en haluaisi luopua tästä vähällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi