Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Talous

Tulikiven tulos jatkoi laskuaan toisella vuosineljänneksellä

  • Toimitus

Juuassa pääpaikkaansa pitävä Tulikivi Oyj julkisti perjantaina osavuosikatsauksensa. Yhtiön liikevaihto vuoden kahdella ensimmäisellä neljänneksellä oli 14,7 miljoonaa euroa ja tulos oli 3,3 miljoonaa euroa tappiollinen.
Sekä liikevaihto että tulos laskivat viime vuoteen verrattuna. Liikevaihto pieneni hieman yli 4 miljoonaa euroa eli 22,3 prosenttia. Tappio kasvoi lähes miljoonalla eurolla eli 35 prosentilla.
Nettovelkaantumisaste kasvoi viime vuoden 92,9 prosentista tämän vuoden 121,2 prosenttiin. Yhtiön tilauskanta oli katsauskauden päättyessä 4,4 miljoonaa euroa, 0,5 miljoonaa euroa pienempi edelliseen vuoteen verrattuna.
Yhtiön toimitusjohtaja Heikki Vauhkosen mukaan tulisijojen kysyntä oli Suomessa heikkoa, koska pientaloja rakennetaan vähän, lämmitysenergian hintataso on alhainen ja kuluttajat ovat epävarmoja hankintapäätöksissään. Myös yhtiön talvisesonki Keski-Euroopassa oli heikko ja Venäjän liikevaihto pieneni edellisvuodesta.
Tehtyjen sopeutustoimien ansiosta Tulikiven kannattavuus säilyi kuitenkin toisella vuosineljänneksenä edellisen vuoden tasolla ja liiketoiminnan rahavirta oli 1,2 miljoonaa euroa positiivinen. Liikevaihdon laskun vuoksi yhtiö jatkaa toiminnan tehostamista.
Tavoitteena on säästää kiinteissä kuluissa 2,5 miljoonaa euroa tänä vuonna. Lisäksi yhtiöllä on tavoitteena vapauttaa käyttöpääomaa alentamalla varastotasojaan 2,5 miljoonalla eurolla.
Tulikiven osakkeen arvo Helsingin pörssissä laski perjantaina 9,15 prosenttia. Yhden osakkeen arvo oli 0,15 euroa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi