Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Talous

Juukalaisyhtiö on valinnut kivisen tien: "Aina ovat protestoijat vastassa"

  • Karjalainen
Perheyhtiöllä on parhaillaan loppusuoralla laajennusinvestointi Juuan kunnalta ostetulle entiselle varikkoalueen tontille. Kuvassa Väinö (vas.) ja Seppo Hernesniemi. Perheyhtiöllä on parhaillaan loppusuoralla laajennusinvestointi Juuan kunnalta ostetulle entiselle varikkoalueen tontille. Kuvassa Väinö (vas.) ja Seppo Hernesniemi.
Juukalainen VS Turva-aidat Oy rakentaa turva-aitaa Pyhäjoella Fennovoiman kiistellyllä ydinvoimalatyömaalla.

Urakka ei ole osoittautunut helpoksi.

Toimitusjohtaja Seppo Hernesniemen kertomukset ympäristöaktivistien harjoittamasta häirinnästä kuulostavat hurjilta. Hänen mukaansa poravaunua vahtimassa olleen vartijan kimppuun kävi hiljattain kolme miestä ja samaan aikaan yksi nappasi poravaunun avaimet ja heitti ne mereen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Ydinvoimaa vastustavat mielenosoittajat ovat muistaneet meitäkin. Pahimmilla alueilla aidat on jouduttu tekemään jo kolmeen kertaan: se mitä päivällä on saatu aikaiseksi, on voitu yöllä pistää nurin, Hernesniemi ihmettelee villiä menoa Pohjois-Pohjanmaalla.

Helppoja urakoita yritys ei ole harrastanut aiemminkaan.

Turva-aitojen liiketoiminnan innoittajana toimivat turkistarhojen tarvitsemat aidat.

Turkistarhaus joutui laman kouriin, jolloin yhtiö laajensi valikoimaansa myös muihin aitoihin. Nyt kettutarhoilla ei ole yhtiölle merkitystä asiakkaina. Myös turkistarhauksen harjoittajat ovat törmänneet aktivisteihin.

-  Teki mitä tahansa, niin aina ovat protestoijat vastassa, Seppo Hernesniemi ja yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Väinö Hernesniemi naurahtavat.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa