Torstai, 27.2.2020 
Torsti
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Talous

Työterveyslaitos käynnistää yt-neuvottelut

Työterveyslaitos aloittaa yt-neuvottelut laitoksen saaman valtionavun vähenemisen vuoksi. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä, ja harkittavat toimenpiteet voivat johtaa enimmillään 200 työsuhteen päättymiseen.

Yt-neuvottelut alkavat 31.8. ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Työterveyslaitoksen valtionapuun on uudessa hallitusohjelmassa kohdistettu viiden miljoonan euron leikkaus vuodesta 2016 lähtien. Sopeuttamistarpeeseen vaikuttavat myös hallituksen aiemmat kehysriihipäätökset ja tuottavuusleikkaukset sekä valtion tutkimuslaitosuudistuksen vaikutukset. 

Yhteensä suunnitellut leikkaukset vuosina 2013-2017 ovat lähes 15 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa noin 40 prosentin vähennystä laitoksen saamaan valtionapuun. Suurin vähennys, 7,8 miljoonaa euroa, kohdistuu vuodelle 2016. 

Työterveyslaitos on jo sopeuttanut toimintaansa vuosina 2013 ja 2014. Tuolloin käytyjen yt-neuvottelujen seurauksena laitos irtisanoi yhteensä noin 60 työsuhdetta ja mm. lakkautti Lappeenrannan aluetoimipisteensä. 

Työterveyslaitoksessa on tällä hetkellä noin 680 työsuhdetta. Toimenpiteet pyritään kohdistamaan siten, että Työterveyslaitos voi mahdollisimman hyvin tukea suomalaisen työelämän kehittämistä ja työhyvinvointia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

  1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

  2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

    TILAAJILLE 
  3. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

    TILAAJILLE 
  4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

    TILAAJILLE 
  5. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

    TILAAJILLE 
  6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

  7. Joensuulainen Paula istahti työmatkalla kotipihan penkille ja sai sairaskohtauksen - vakuutus ei korvannut vahinkoja, koska istuminen katsottiin poikkeamaksi työmatkalta

    TILAAJILLE 
  8. Suomessa on todettu koronavirustartunta työikäisellä suomalaisella naisella – potilas hoidossa Husissa

  9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

  10. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

    TILAAJILLE 
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa