Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Talous

Yhdistys: Kolin alueen matkailussa hyvä kesä

  • Karjalainen
Arkistokuva Arkistokuva
Kolin alueen kesämatkailussa päästiin hyviin tuloksiin sateisesta kesä-heinäkuusta huolimatta, Kolin Matkailuyhdistys kertoo tiedotteessaan. Yhdistyksen mukaan kasvua on ollut erityisesti hotellimajoituksessa ja ravintolapalveluissa.

- Osalla mökkiyrittäjistä on ollut edellisvuosien kaltainen myynti, osalla jopa kasvua. Mökkimajoituksessa kokonaisuudessa jäätäneen viimevuotista hieman alhaisemmalle tasolle, mikä on johtunut pääasiassa venäläismatkailijoiden määrän vähentymisestä.

Elokuun tilastot eivät ole vielä valmistuneet, mutta hyvä sää on lisännyt matkailijoiden määrää. Elokuussa matkailijoista iso osa - jopa puolet - on ollut keskieurooppalaisia, tiedotteessa ilmoitetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdistyksen mukaan sateinen sää on vähentänyt ohjelmapalveluiden myyntiä, mutta toisaalta viileät säät ovat suosineet retkeilijöitä.

-  Kolin luontokeskus Ukossa heinäkuun kävijämäärä oli ennätyksellinen. Alkuvuonna kävijämäärät ovat toiseksi suurimmat luontokeskuksen historiassa. Kolin matkailuneuvonnassa on myös ollut vilkasta. Kesä-heinäkuussa kävijämäärät kasvoivat edellisvuodesta noin 40 prosenttia. Neuvonnassa palveltiin kesän aikana 24 kansallisuutta.

Syksyn tapahtumat tuovat Kolille runsaasti matkailijoita, matkailuyhdistys uumoilee.

- Hienon tapahtumasarjan aloittavat Kolin Ruskavaellus ja Kolin Venetsialainen 12.9. Ruskavaelluksessa on valittavina kaksi opastettua retkeä: 13 ja 16 kilometriä.

Tiedotteen mukaan Kolin Venetsialainen juhlistaa tänä vuonna kansainvälistä valon juhlaa. Kolin satamassa on tarjolla valoshow, tuliesitys, musiikkia ja ruokaa.

Perinteikäs Koli Ruska Blues kokoaa hyvän ruoan ja bluesin ystävät 18.-20.9. Tiedotteen mukaan uutuutena tänä vuonna on Ukko-Kolin Rinnetuvalla järjestettävä Päiväjamit-tapahtuma.

Seuraavana viikonloppuna järjestetään koko perheen tapahtuma Koli 347 - Liikunnan iloa.

-  Kolin vaaroilla reippaillaan sekä omatoimisesti että opastettuna. Syksyn huipennus on legendaarinen Vaarojen Maraton, joka juostaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Osallistujat ovat jo paikkansa varanneet, mutta kannustusjoukkoja vaativilla reiteillä aina tarvitaan, yhdistys tiedottaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi